Естествени начини за лечение на бъбречна инфекция

Важната роля на бъбреците

В този токсичен свят бъбреците ни играят значително голяма роля в изхвърлянето на токсините от телата ни.

Те непрекъснато прочистват кръвта ни от всички отпадъчни продукти, които ядем или вдишваме, както и тези, които тялото ни генерира естествено.

Сега повече от всякога е важно да поддържаме бъбреците си здрави, за да могат да изхвърлят многото токсини, на които ни излага околната среда. По данни на СЗО заобикалящата ни среда към днешна дата е 100 пъти по-токсична от колкото по времето на нашите баби и дядовци.

Замърсители като синтетични пестициди, хербициди, пластификатори в месото и опаковките на храни и тежки метали са в нашата храна, вода и въздух!

Освен че помагат на тялото ни да се пречисти, бъбреците имат за задача да поддържат баланса на водата и течностите, регулирането на кръвното налягане, елиминирането на отпадъците, както и филтрирането.

Важна роля на бъбреците

Съвременният живот е тежък за бъбреците

Много са факторите, които могат да натоварят нашите бъбреци, както външни така и вътрешни – начин ни на живот, навици, замърсяване на околната среда, лекарства, висока кръвна захар (диабет) и храненето.

Знаете ли, че бъбреците ни могат да работят само на 10% от своя капацитет и пак може да не усетим симптоми (сигнали) за увреждане и то в продължение на години?

Това е поради способността на организма ни да компенсира при дадени нарушения. По този начин бъбречните заболявания протичат без отличителни промени на здравето ни.

И тъй като остават скрити много хора не сещат да се грижат за бъбреците си толкова добре. За тези от нас, които имат слаби бъбреци, има безопасни естествени съставки, които ободряват и помагат на тези ни органи да се прочистят ефективно. 

В тази статия ще ви запознаем с тях.

Съвременният живот е тежък за бъбреците

Бъбречна инфекция - пиелонефрит 

Бъбречна инфекция, известна също като пиелонефрит, е възпалително заболяване на бъбреците, което се причинява от вируси и бактерии (Ешерихия коли, Протеус, Клебсиела, Ентерококи). Обикновено се образува, когато инфекция на пикочните пътища се разпространи в единия или двата бъбрека.

Какво е бъбречна инфекция?

Бъбреците филтрират отпадъчните продукти от кръвта и в урината и регулират съдържанието на вода и електролити в кръвта. И двете са основни функции на здравето.

Бъбречната инфекция (пиелонефрит) - е сериозно медицинско състояние, което изисква незабавно лечение. 

Като цяло започва като инфекция на пикочните пътища (UTI) или инфекция на пикочния мехур и след това се разпространява и засяга единия или двата бъбрека.

Повечето бъбречни инфекции са лесни за лечение и възстановяването е бързо, но понякога те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми, особено ако не се лекуват.

Както и неправилното лечение на инфекция може да причини доста неудобства, тъй като симптоми като болезнено уриниране са доста приятни.

Бъбречна инфекция - пиелонефрит

Може да използвате домашни средства заедно с предписаното ви медицинско лечение, за да облекчите някои симптоми и да подобрите здравето на бъбреците си, но не трябва да се опитвате да се лекувате сами. 

Винаги се консултирайте първо със здравен специалист за диагностика и обсъждане на възможностите за лечение.

От какво се причинява бъбречна инфекция?

Бъбречната инфекция обикновено се причиняват от бактерии, които са навлезли в бъбреците и пикочния мехур през пикочните пътища. 

Те могат също да бъдат причинени от бактерии от друга инфекция другаде в тялото ви, операция на пикочния мехур или бъбреците или блокиране на потока на урината (като например от камък в бъбрека, тумор или увеличена простата).

Докато повечето бъбречни инфекции могат лесно да бъдат лекувани, но в редки случаи те могат да причинят сериозни здравословни проблеми, особено ако бъдат пренебрегнати или нелекувани. 

Пиелонефритът може да се разпространи в единия или двата бъбрека и може да бъде доста болезнен. 

Може да възникне както при деца, така и при възрастни. 

Продължете да четете, за да научите за естествените начини за лечение на бъбречна инфекция.

От какво се причинява бъбречната инфекция?

Видове бъбречни инфекции

Те могат да бъдат внезапни или хронични и обикновено доста болезнени. 

Те също могат да бъдат сериозни и животозастрашаващи, ако не се лекуват по подходящ начин.

Видове бъбречни инфекции

Рискови фактори за бъбречни инфекции

Жените са склонни да бъдат по-податливи на бъбречни инфекции, тъй като техните уретри са по-къси от тези на мъжете. Това улеснява навлизането на бактериите в уринарния тракт, особено след като е по-близо до вагината и ануса. Бременността увеличава този рисков фактор.

Други рискови фактори включват:

  • Склонност към инфекции на пикочните пътища
  • Отслабена имунна система
  • Наличие на проблеми с редовното пълно изпразване на пикочния мехур при уриниране
Рискови фактори за бъбречни инфекции

Симптоми на бъбречна инфекция

Симптомите на пиелонефрит обикновено се появяват около 2 дни след първоначалната инфекция и могат да варират при деца и възрастни. 

Честите симптоми при възрастни включват:

  • Болка в корема, гърба, слабините или отстрани
  • Често уриниране или усещане за необходимост от уриниране
  • Парене или болка по време на уриниране
  • Кръв или гной в урината
  • Мътна или миришеща урина
  • Гадене или повръщане
  • Висока температура
  • Втрисане

При деца под 2-годишна възраст бъбречната инфекция може да се прояви само с висока температура като симптом. 

Възрастните над 65 могат да изпитат само умствено объркване и объркана реч като техни симптоми.

Симптоми на бъбречна инфекция

Влошаване на бъбречната инфекция - сепсис

Ако бъбречната инфекция не се лекува бързо или по подходящ начин, симптомите могат да станат тежки и да доведат до сепсис, което е животозастрашаващо състояние. 

Симптомите на сепсис включват:

  • Втрисане
  • Висока температура
  • Учестено дишане и пулс
  • Объркване
  • Обрив
Симптоми на сепсис - влошаване на бъбречната инфекция

Кога да потърсим незабавна медицинска помощ

Инфекциите на пикочните пътища (UTIs) са неприятни, но не са незабавна спешна медицинска помощ. Някои хора правят грешката да приемат, че същото е вярно и при бъбречна инфекция.

Бъбречните инфекции са сериозни състояния, които изискват медицинска помощ. Нелекуваните такива може бързо да причинят дълготрайно увреждане на бъбреците или белези на бъбреците. Тези инфекции могат също да причинят сепсис, който може да доведе до септичен шок.

Поради това може да бъде фатални, ако прогресират. Важно е незабавно да се лекуват от медицински специалист.

Имайте предвид, че камъните в бъбреците, ако не се лекуват, също могат да причинят запушване, което може да доведе до инфекция и сепсис. Това може да изисква процедура, извършена с интравенозни антибиотици от уролог.

Кога да потърсите медицинска помощ при проблем с бъбреците?

Медицинско лечение на бъбречни инфекции

Антибиотиците винаги са първата линия на защита срещу бъбречна инфекция. Ако тя не е тежка, лекарят вероятно ще ви се предпишат перорални антибиотици, които да приемате веднъж или два пъти дневно в продължение на 7 до 14 дни.

Важно е да вземете целия курс на антибиотици, дори ако се почувствате по-добре в рамките на няколко дни. Ранното спиране може да доведе до антибиотична резистентност или повторна инфекция. Лекарят също ще ви насърчи да пиете много вода.

В някои случаи може да изискат настаняване в болница, за да ви се дадат течности и антибиотици интравенозно.

Освен това може да се направят лабораторни изследвания и образна диагностика, за да се определи тежестта на инфекцията, както и причината, като запушване поради камък в бъбрека или анатомична аномалия.

Ако имате повтарящи се инфекции на пикочните пътища, които повишават риска от чести бъбречни инфекции, лекарят ще ви помогне да установите причината за тяхната честота и ще ви помогне да предотвратите появата на по-нататъшни инфекции.

Медицинско лечение на бъбречни инфекции

Естествени начини и домашни средства за лечение на бъбречна инфекция

Чести симптоми на бъбречна инфекция са болки в корема, често уриниране, парене по време на пикаене, гадене и треска. Ако тя не се лекува правилно или навреме, тя може да доведе до тежки симптоми и дори сепсис. 

Някои хора предпочитат да лекуват медицински състояния с домашни средства или допълнителни натурални лекарства.

Според това, колко сериозно е състоянието, важно е да не разчитате единствено на домашни средства, а да вземете предписаните от лекар антибиотици.  С естествени начини на лечение може да облекчите симптомите или болката.

Хората трябва да се грижат максимално за себе си, ако имат хронично бъбречно заболяване.

Те трябва да се съсредоточат върху диетата си, защото това е състояние, при което бъбреците са напълно увредени и не функционират както трябва.

Можете да се възползвате от природната аптека, за да подобрите бъбречната функция, пречистите пикочните пътища и предпазите от инфекции.

Най-добрата част от натуралното лечение е, че то няма никакви странични ефекти. 

За да поддържаме бъбреците си здрави, е важно да следваме активен начин на живот и да сме добре хидратирани.

Следвайте природните средства, които могат да ви помогнат да се грижите за бъбреците си.

Ето списък с най-добрите домашни средства, които помагат за справяне и предотвратяване на появата на бъбречни инфекции.

Брезата - природен лек за бъбреците

Брезовата кора е поредният дар от природата, от който със сигурност трябва да се възползвате.

Хората, страдащи от атеросклероза, бъбречни заболявания (особено при камъни в бъбреците) и инфекции на пикочните пътища, кожни проблеми, ревматизъм, заболявания на храносмилателния тракт, стомашни язви се повлияват изключително добре от лечение с белият дар на природата

Най-бърз ефект, растението има под формата на концентриран билков извлек - тинктура.

Кора от бреза е включена в състава на нашата Билкова тинктура БЕТУЛА

Брезата - природен лек за бъбреците

Тинктура от Бреза при бъбречни страдания

С лечебна цел се използват листата и кората на брезата, богати на витамин С, дъбилни вещества, етерични масла и др.

Брезата е известна с лечебните си приложения за:

  • Бъбречни страдания
  • Камъни в бъбреците
  • Възпаление на бъбречното легенче
  • Инфекции на пикочните пътища

Билкова тинктура БЕТУЛА е естествена билкова добавка за подпомагане на бъбреците. Формулирана е с доказана естествена съставка - екстракт от Бреза - кора, за подхранване и защита.

Вземете сила от природата с тинктура от Бреза при бъбречни страдания от bilkovitinkturi.bg.

Тинктура от Бреза при бъбречни страдания

Червена боровинка при бъбречни инфекции

Сокът от червена боровинка е отлично средство за лечение на всякакви инфекции на бъбреците и пикочните пътища и се използва като домашен лек от векове.

Червената боровинка помага да се избегне развитието на бактерии по стените на пикочния мехур, помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища и да се предотврати атака на бъбреците.

Експертите препоръчват да се пие по две чаши сок от Червена боровинка всеки ден. 

*Внимание: Можете да консумирате сок от червена боровинка без добавена захар, тъй като подсладеният може да намали ползите от сока от плодът и да доведе до други здравословни проблеми.

Червена боровинка при бъбречни инфекции

Тинктура от Червена боровинка при бъбречни инфекции

Много хора предпочитат сладкия вкус на сока от червена боровинка пред водата. Въпреки това соковете от тях са пълни с добавени подсладители и не са най-добрият вариант за вас. Добавка от червена боровинка, чист сок от плода или билкова тинктура е много по-добра алтернатива за извличане на ползите от боровинките.

Червените боровинки са терапевтични за поддържане на бъбреците чисти от камъни в тях. Добре известно е, че червените плодове могат да предотвратят натрупването на калциево-оксалатни камъни.

Изследванията също доказват, че червените боровинки имат противовъзпалително и антиоксидантно действие върху бъбреците. Дори се препоръчват да се използват като „допълнителна“ опция за предотвратяване на увреждане на бъбреците по време на бъбречни инфекции.

Билкова тинктура ЦИСТИКЛИЙН - е екстракт от червена боровинка при бъбречни инфекции е най-подходящата форма на прием на полезното плодче.

Тинктура от Червена боровинка при бъбречни инфекции

При бъбречна инфекция пийте много вода 

Най-честата причина за образуването на проблеми с бъбреците е липсата на вода. 

Промиването на бактериите от бъбреците е основната цел, когато човек има бъбречна инфекция. Изключително важно да се поддържате хидратирани. 

Водата помага за изхвърлянето на токсините, отпадъците, бактериите, инфекциозните агенти и т.н. от бъбреците през пикочните пътища под формата на урина. Това помага за по-бързото елиминиране на инфекцията и също така предотвратява UTI (помага за изчистване на цялата пикочна система), които могат да доведат до бъбречни инфекции.

Пийте поне 10-12 чаши вода, за да премахнете инфекцията от тялото си и да накарате бъбреците да функционират правилно. 

*Ако човек има бъбречна недостатъчност, може да се наложи да намали това количество течност въз основа на препоръките на своя лекар. 

Пиенето на много вода е едно от най-евтините, безопасни и ефективни домашни средства за лечение на бъбречна инфекция без антибиотици. Пиенето на много вода може да бъде полезно за тялото ви по много начини.

Пийте много вода при бъбречна инфекция

Клинавиче - лек за бъбречни заболявания

Астрагалът - Клинавиче традиционно се използва като лек за бъбречни заболявания

А съвременните изследвания показват още много положителни ефекти за здравето на бъбреците.

Проучванията установява, че консумацията на Астрагал подобрява много маркери на бъбречната функция (като серумен креатинин и загуба на протеин в урината). Астрагалът дори помага в борбата със страничните ефекти от лошата бъбречна функция като анемия и недохранване, което предполага широкообхватни холистични ефекти, които поддържат цялото ни тяло.

Проучванията, включващи астрагал, показват, че той може да защити здравето на бъбреците чрез намаляване на признаците на увреждане на бъбречната тъкан и възпаление.

Клинавиче - лек за бъбречни заболявания

Тинктура от Клинавиче при бъбречни заболявания

Билката има положителен ефект върху работата на храносмилателната система, черния дроб, заболявания на бъбреците и пикочните пътища, подобрява репродуктивните способности и метаболизма.

Вземете тинктура от Клинавиче при бъбречни заболявания от  bilkovitinkturi.bg.

Тинктура от Клинавиче при бъбречни заболявания

Листа Коприва - полезни за бъбреците

Копривата е чудесна билка за използване срещу алергии, тя е жилеща билка с лековити свойства и за бъбреците.

Противовъзпалителните ефекти на копривата, които са полезни за облекчаване на симптомите на алергия, имат защитни ефекти върху бъбреците.

Тя повишава нивата в бъбреците на мощен антиоксидант, който тялото ни създава - глутатион.

Листа Коприва - полезни за бъбреците

Тинктура от Коприва има защитен ефект върху бъбреците

Жилещата билка и по-точно екстракт от листата на Коприва помага при бъбречни заболявания, оказва благоприятно въздействие и на жлъчни заболявания и проблеми с простатата, като действа като диуретик. Под формата на билков извлек, може да усетите лековития ефект на билката най-бързо.

Тинктура от Коприва има защитен ефекти върху бъбреците

Мечо грозде при бъбречни инфекции

Бактериите могат да раздразнят, да причинят увреждане и да инициират бъбречни инфекции. Uva-ursi - Мечо грозде е природен лек и е добре известно като антибактериален агент, който помага при инфекции на пикочните пътища.

Мечо грозде при бъбречни инфекции

Най-важно лечебно приложение, е че билката е благоприятна за бъбреци и пикочен мехур, простата и намалена потентност.

Тинктура от Мечо грозде при бъбречни инфекции

Екстрактът от Мечо грозде при бъбречни инфекции има дълга история на употреба в традиционната индианска медицина като диуретик и лечение на инфекции на пикочните пътища, болезнено уриниране и камъни в бъбреците.

Вземете здраве от природата с билков извлек КАМЕНОЛОМНА и се отървете от проблемите в бъбреците и пикочните пътища.

Тинктура от Мечо грозде за лечение на бъбречни инфекции

Хвощ при бъбречни проблеми

Хвощът е бил използван от древни римски времена за успокояване на бъбреците и няма никакво съмнение, че неговите мощни противовъзпалителни ефекти са отговорни за неговата ефективност. Тази билка намалява възпалителния TNF-α протеин в тялото и може да се използва за борба със симптомите на артрит и бъбречни проблеми.

Хвощ при бъбречни проблеми

Куркума - за лечение на бъбречни инфекции

Както разбрахме досега, възпалението е лошо за бъбреците. 

Куркумата е още една мощна противовъзпалителна билка, която успокоява бъбреците и регулира собствената антиоксидантна защита на бъбреците.

Тази известна и широко изследвана подправка е друго ефективно средство за лечение на бъбречни инфекции, тъй като подправката помага за ускоряване на процеса на възстановяване. Тя съдържа съставка, наречена куркумин, която е противогъбична по природа и помага за инхибиране на растежа на микробите, които причиняват бъбречни инфекции. Освен това разтворът на куркума помага за спиране на растежа на бактерии или микроби. 

*Внимание: Твърде много куркума може да увеличи риска от камъни в бъбреците.

Куркума - за лечение на бъбречни инфекции

Джинджифилът подобрява здравето на бъбреците 

Способността на джинджифила да се бори с оксидативния стрес и възпалението е твърдо установена и изследователите описват подробно как коренът конкретно подобрява здравето на бъбреците. Доказателствата показват, че джинджифилът подобрява бъбречната функция и дори тъканната „архитектура“ на бъбреците.

Джинджифилът помага при лечението на бъбречни инфекции естествено и ефективно. Билката съдържа джинджероли, които са натоварени с антибактериални свойства. Това помага за спиране на бактериалния растеж в бъбреците. 

Можете да пиете чаша чай от джинджифил всеки ден, да дъвчете парченца от корена или да го приемате под формата на билков екстракт.

*Внимание: Не консумирайте повече от 4 грама джинджифил на ден, под каквато и да е форма. Хората със сърдечни заболявания, диабет и камъни в жлъчката трябва да се въздържат от консумация на джинджифил.

Джинджифилът подобрява здравето на бъбреците

Тинктура от Куркума и Джинджифил за здрави бъбреците

Можете да добавите оранжевите подправки към ежедневните си храни или да ги приемате под формата на чай или билков извлек - най- концентрираната и препоръчителна форма за прием. 

Билкова тинктура ТОНУС е смес от две мощни екзотични билки ➡ джинджифил и куркума, които заедно имат изключително силен ефект. 

Екстракт от Куркума и Джинджифил при възпаление на бъбреците.

Тинктура от Куркума и Джинджифил за здрави бъбреци

Зелен чай помага на бъбреците

Изследователите смятат, че зеленият чай може да помогне за намаляване на натрупването на токсични вещества, наречени AGEs в бъбреците. Тези вещества се произвеждат в тялото ви от хранителна захар или се абсорбират от консумацията на готвени животински продукти.

Зеленият чай може също така да предотврати смъртта на клетките при стресирани бъбреци. Зеленият чай е по-ефективен за подхранване и защита на бъбреците от други мощни антиоксиданти като кверцетин.

Зелен чай помага на бъбреците
  • Билков чай ​​

Билковият чай е невероятно средство за лечение на бъбречни инфекции. Напитки като чай от лайка, чай от хибискус, зелен чай и др., помагат да се предпазим от бъбречни заболявания.

Чесън за прочистване на бъбреците

Чесънът е едно от най-ефективните домашни лекарства, които помагат за прочистване на бъбреците чрез изхвърляне на солта и други отпадъци в урината. Чесънът има диуретични свойства, които помагат за лекуване на бъбречните заболявания. 

Включването на чесън във вашата диета помага за облекчаване на симптомите на бъбречна инфекция. Той съдържа алицин, който е богат на противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства, които помагат за борба с бъбречната инфекция. 

*Приемането на 2-3 скилидки чесън всеки ден се счита за безопасно. Можете също да го включите в храната си.

Чесън за прочистване на бъбреците

Сок от магданоз - ефективен при бъбречна инфекция

Известно е, че сокът от магданоз е ефективно средство за лечение на бъбречна инфекция. Растението е невероятен източник на хранителни вещества като витамини А, В, С, натрий, калий, тиамин, мед и рибофлавин и следователно помага при превенцията на бъбречни заболявания. 

Точно като сока от червена боровинка, сокът от магданоз също може да действа като магия, когато става въпрос за облекчаване на симптомите на бъбречна инфекция. Сокът от магданоз е богат на хранителни вещества диуретик, който може да увеличи честотата и количеството на уринирането. Това помага за по-бързото изхвърляне на бактериите в бъбреците.

*Вземете изсушен или прясно нарязан магданоз, варете го във вода за пет минути и прецедете. Охладете напитката преди консумация. Можете да добавите лимонов сок и мед.

Ако не харесвате вкуса на магданоза, можете да го смесите в смути с плодове със силен аромат, включително боровинки или боровинки за най-добри резултати.

Сок от магданоз - ефективен при бъбречна инфекция

Ябълки и ябълков сок за подпомагане на бъбреците

Ябълките са богати на хранителни вещества имат противовъзпалителни свойства. Високото съдържание на ябълчена киселина в ябълките може да помогне на бъбреците да поддържат киселинността на урината, предотвратявайки по-нататъшния растеж на бактериите. 

Освен това предотвратява разпространението на инфекцията на пикочния мехур в бъбреците и насърчава бързото възстановяване. Това домашно лекарство също е полезно за предотвратяване на оксидативно увреждане на бъбреците.

*Консумирайте 1-2 ябълки всеки ден или пийте две чаши ябълков сок всеки ден.

*Вземете 2 супени лъжици оцет и ги смесете с чаша вода редовно, докато болката отшуми. Можете да добавите мед за по-добър вкус и допълнителни ползи. 

*Не прекалявайте с консумацията му! Твърде много ябълков оцет може да причини отслабване на зъбния емайл, повишен киселинен рефлукс и гадене.

Ябълков сок за подпомагане на бъбреците

Алое вера за профилактика на бъбреците

Алое вера може да се използва за профилактика на бъбречни инфекции, както и на бъбречни заболявания. Алое вера помага при промиването на токсините, отпадъците, инфекциозните агенти и други частици от тялото. 

*Пийте сок от алое вера веднъж на ден при бъбречни инфекции. За да направите сока, отстранете цялата зелена кора и нарежете на кубчета от един сантиметър. Добавете петте кубчета към миксер и две чаши вода; смесете, докато кристалът от алое се включи напълно. Можете да добавите лимонов сок за вкус. 

Внимание: Не прекалявайте с продължителна употреба.

Алое вера за профилактика на бъбреците

Други мерки при лечение на бъбречна инфекция

Какви са другите мерки, които помагат при лечението на бъбречна инфекция? В допълнение към билките, подправките и плодовете има и други мерки, които могат да помогнат при лечението на бъбречна инфекция. Това обаче са допълнителни мерки в допълнение към основното лечение. Можете също да използвате болкоуспокояващи без аспирин, за да облекчите дискомфорта. 

Приемайте пробиотици при лечението на бъбречни инфекции

Пробиотиците имат две големи предимства, когато става въпрос за лечение на бъбречни инфекции.

Първият е, че те ще ни помогнат да поддържаме здравите бактерии в тялото си под контрол, защото те са храната на “добрите” ни бактерии,  въпреки че антибиотиците могат да се отърват както от ”добрите”, така и от „лошите“ бактерии.

Има също доказателства, че пробиотиците могат да помогнат за намаляване на свързаната с антибиотици диария при пациенти.

Пробиотиците могат да бъдат полезни за намаляване на свързаната с антибиотици диария при пациенти. Те подобряват функцията на бъбреците и предотвратяват всякакви други инфекции. 

Консумацията на пробиотици като кефир, кисело мляко, кисело зеле и т.н. също може да подобри ефективността на лечението на инфекция. 

Приемайте пробиотици при бъбречна инфекция

Вана с английска сол при бъбречната инфекция

Както английските соли, така и топлата вода могат за облекчаване на болката, причинена от бъбречни инфекции. Вана с английска сол може да детоксикира тялото ви и да помогне да се отървете от всякакви отпадъци или бактерии, като допълнително подобрява състоянието на бъбреците. Това може да ви помогне да направите неприятните странични ефекти от бъбречната инфекция малко по-поносими. Високото ниво на магнезий в английската сол помага за облекчаване на инфекцията и осигурява облекчение. 

*Добавете 1-2 чаши английска сол във вана със стандартен размер, пълна с топла или гореща вода, и се отпуснете в нея за 15-30 минути.

Прилагане на топлина за облекчаване на болката от бъбречна инфекция 

Топлинната терапия може да помогне за облекчаване на болката, причинена от бъбречни инфекции. Нанесете нагревателна подложка или бутилка с гореща вода върху засегнатата област и я дръжте за около 15-20 минути наведнъж. 

Поддържане на правилна диета за бъбреците

Трябва да спазвате ограничена диета, ако страдате от бъбречна инфекция. Препоръчва се да не се ядат храни, богати на глюкоза или захар. Причината е, че захарта може да накара бактериите да се развият. Трябва да избягвате и храни като бисквити, торти, шоколади, алкохол и газирани напитки. 

Витамин С насърчава здравето на бъбреците

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за защитата на тъканите в тялото от оксидативен стрес, което може да помогне за насърчаване на здравето на бъбреците. Витамин С помага за лесното разтваряне на камъните в тях.

Храни, богати на витамин С, насърчават по-доброто здраве на бъбреците, като цитрусови плодове (като портокал), краставици, броколи. 

Витамин С насърчава здравето на бъбреците

Поддържане на подходяща хигиена при бъбречни инфекции

Правилната хигиена е необходима за лечение на бъбречни инфекции. Това ще предотврати няколко инфекции в бъбреците, пикочния мехур и уретрата. Пациентите с инфекция също трябва да поддържат подходяща хигиена, за да предотвратят разпространението на вредни бактерии в други части на тялото. 

Уринирайте често за здрави бъбреци 

Честото уриниране също помага да се отървете от вредните бактерии, свободните радикали и вирусите от тялото чрез урината. Това помага да се отървете от камъни в бъбреците и други бъбречни заболявания. За да уринирате често, ще трябва редовно да се хидратирате с вода и течности. 

Други мерки при лечение на бъбречна инфекция

Храни и навици, които трябва да избягваме при бъбречна инфекция 

Избягвайте алкохола и кафето, тъй като кофеинът ще изисква допълнителна работа от бъбреците и може да попречи на процеса на излекуване от инфекция. 

Избягвайте използването на синтетично бельо или плътно прилепнали дрехи

Цитрусовият сок и газираните напитки могат да влошат симптомите на бъбречна инфекция. 

Храни с високо съдържание на фосфор, като мляко, пълнозърнести храни, ядки, шоколади, боб, грах, леща и месни продукти трябва да се избягват, докато инфекцията не бъде излекувана.

Храни и навици, които трябва да избягвате при бъбречна инфекция

Избягвайте алкохола и кафето при бъбречна инфекция

Най-важната роля на бъбреците е да филтрират вредните вещества и токсините, а алкохолът и кофеинът могат да предизвикат допълнителна работа от бъбреците. Това може да попречи на процеса на излекуване.

Алкохолът и антибиотиците също не трябва да се смесват, така че избягвайте алкохола по време на лечението и поради тази причина.

Как да намалите риска от бъбречни инфекции

Всеки може да получи такава инфекция. Въпреки това, тъй като UTI могат да се превърнат в бъбречни инфекции, можете да намалите риска от тях, като намалите риска от UTI.

Съветите за намаляване на риска от инфекция на пикочните пътища включват:

  • Пиене на много течности
  • Избърсване отпред назад след тоалетна
  • Избягване на задържането на уринирането
  • Уриниране веднага след полов контакт
  • Стойте далеч от ароматизирани продукти за баня, душове и тампони или тампони (при жените)
  • Приемане на пробиотични добавки
  • Приемане на билкови добавки
Начини за намаляване риска от бъбречна инфекция

Естествена подкрепа за здравето на бъбреците благодарение на билките

Нашите бъбреци вършат много работа всекидневно, за да поддържат кръвта ни балансирана и филтрирана. Те също така представляват важна част от пикочните пътища и са тясно свързани с надбъбречните жлези.

Подкрепете цялостното здраве на пикочните си пътища с билките за бъбреците, които споменахме в тази статия: Мечо грозде, Бреза, Червена боровинка, Клинавиче, Коприва, Къркума и други.

Позволете на тялото си да се възползва от силата на тези билки, като ги приемате под формата на билкови извлеци - за здраве на пикочните пътища и ежедневна подкрепа за здравето на надбъбречните жлези, за да покажете любов към трудолюбивите надбъбречни жлези. 

Цялото ни тяло ще се почувства по-добре от това и ще ни бъде благодарно.

Естествена подкрепа за здравето на бъбреците благодарение на билките

Винаги е за предпочитане естественото

Търсете първокласно естествено прочистване на бъбреците.

Бъбречната инфекция е сериозно състояние, което изисква незабавно лечение с антибиотици, предписани от медицинско лице.

Домашните лекове могат да се използват като допълнително лечение за облекчаване на други симптоми, но не забравяйте да попитате лекар, преди да ги използвате, за да сте сигурни, че няма да попречат на лечението ви.

Бъбреците ви са един от най-комплексно работещите ни органи, що се отнася до филтриране на отпадъците, токсините, замърсителите в тялото ни.

Вредните ни навици, като пушенето, често пиене на алкохол или някои храни поставят под ненужен стрес бъбреците ни карайки ги да работят бавно, докато се опитват отчаяно да се справят с атаката на отрови и отпадъци.

Дори и да не правим нито едно от тези неща, поддържането на бъбреците ни в добро работно състояние трябва да бъде определен здравен приоритет

Нормализиране на кръвната захар + антиоксидантна и противовъзпалителна подкрепа + нормализиране на кръвното налягане - три ключови компонента, необходими за правилната бъбречна функция. 

А добавянето на природните елексири - билките е най-добрата подкрепа в пътя към здравето на бъбреците.

Търсете първокласно естествено прочистване на бъбреците