9 здравословни навика за подобряване на ежедневието ни

Навиците

Навиците са отражение на самите нас и оформят нашето ежедневие. Независимо дали сме наясно или не, всичко от емоционалната ни реакция и стреса до това как се обличаме сутрин е навик. 

Всички имаме както добри така и всички имаме лоши навици. Някои са ни по-известни от други, но всички имаме желанието от време на време да развиваме нови здравословни такива.

Всичко започва с цел! 

Като всеки жив човек, ние искаме да живеем по-дълго, за да просперираме. И за тази цел трябва да подобрим определен аспект от живота си. 

Може би искаме да отслабнем, да се храним по-здравословно, да създадем нови приятели, да дишаме повече чист въздух, но да имаме цел за благополучие, често е първата стъпка, която правим в тази посока.

За да подобрим живота си - всичко започва с  цел

Създаването на здравословни навици е прекрасен начин да подобрим здравето си, щастието и целия си живот. 

Отделете малко време за себе си от натоварения със задължения календар - това е първата малка стъпка.

9 ЗДРАВОСЛОВНИ НАВИКА, КОИТО ДА ЗАПОЧНЕТЕ ОЩЕ СЕГА

Ние от Билкови Тинктури Бг ви предлагаме 9 съвета, които може да направят ежедневието ви пълноценно, тялото ви здраво и с които да започнете още сега:

9 здравословни навика, които да започнете още сега

Изпийте чаша вода първо сутрин

Тази рутина ще подобри храносмилането ни, ще намали зависимостта към кофеин и ще помогне да пием повече вода през деня. Наистина тройна победа!

Здравословен навик е да изпиете чаша вода сутрин

Пиенето на вода сутрин е нещо, което ако успеем да вкореним в ежедневието си тази година ще сте много щастливи.  

Често се чувстваме гладни или жадуваме за кофеин първо сутрин, но в действителност ние просто сме дехидратирани.

Да пием вода ще ни помогне с този проблем. След като тялото ни получи своята доза H2O, може да пием кафе и да закусим и няма да желаем втора доза кофеин, ще подобрим метаболизма си, ще се избавим от нежелани киселини и ще ускорим отделянето на токсини от тялото ни.

Тренирайте редовно

Хората, които тренират, правят упражнения редовно, са в много по-здравословно физическо състояние от тези, които не го правят. 

Здравословен навик е да тренирате редовно

Може да е трудно да изградим този навик в началото, но ако се придържаме към него, ще стане наша втора природа. 

Свържете се с природата

Страхотно е на открито… сред природата!

Знаете ли, че прекарването на време сред природата помага за нормализиране на съня ни, за повишаването на витамин D в телата ни и помага за понижаване на хормоните на стреса

Здравословен навик е да сме сред природата

Да бъдем сред природата само за поне 10 минути на ден може драстично да подобри цялостното ни здраве. Разбира се, не всеки живее в близост до гора или има лесен достъп до природата, но всеки може да отдели 10 минути, за да седне на пейка в парка и да се полюбува на дърветата и птичките, или да се посвети на градинарство, ако има двор или просто да си направи една седмична разходка в парка или планината с приятели.

Започнете практика на благодарност

Записвайте си няколко неща, за които сте благодарни всеки ден и наблюдавайте как вътрешните ви гласове и гледните точки за света се променят, за да бъдат по-благосклонни и положителни. 

Здравословен навик е да започнете практика на благодарност

Включването на практика на благодарност в живота ви ще промени отношението ви към по-добро. 

Ще ви помогнете ми да виждате доброто във всеки ден и да не обръщате внимание на негативността на новините и социалните медии, ще ви помогне да прегърнете здравословното и положителното си себеотражение.

Включете билки в ежедневието си

Това е един толкова прост здравословен навик, който да включим в деня си, че да повлияе на здравето ни веднага. 

Чаша билков чай или лъжичка билкова тинктура в чашата ни с вода, може да повлияе в пъти по-здравословно, отколкото прием на някакви химически субстанции.

Здравословен навик е да включим билки в ежедневието си

Правете си микро ваканции

Планирането на големи приключенски пътувания е нещо, което всеки прави. Обаче, човек може да си позволи това само веднъж или два пъти в годината. 

Проблемът е, че това не ни е достатъчно и имаме нужда от почивки по-често. Тук идват микро ваканциите. 

Здравословен навик е да си правете микро ваканции

Редовното вземане на дълъг уикенд може драстично да подобри цялостното ни настроение, отношенията ни с другите и здравето ни

Толкова много хора се стремят да отделят време за грижа за семейството и себе си, че превръщането на микро ваканциите в един от редовните ни здравословни навици е прекрасен начин да освободим част от ценното си време, като заредим с нови сили и да бъдем с близките си.

Изправяйте се редовно

Това е един от онези здравословни навика, които трябва да се опитаме да включим в живота си. 

Ако през повечето време от деня сме седнали, то тогава трябва да правим редовни почивки - като се изправяме и разтягаме. Ако го правим поне веднъж на всеки час, това драстично ще подобри здравето ни.

Здравословен навик е да се изправяте редовно, ако стоите седнали

Правенето на паузи в изправено положение помага за намаляване на шансовете ни за наддаване на тегло, намалява болката в гърба, може да намали и шанса ни за сърдечно заболяване и дори да подобри настроението ни.

Да бъдеш здрав, добре сложен и щастлив човек е всичко, което се отнася за баланса. Затова трябва да се опитаме да си създадем навик да стоим изправени в по-голямата част от седящия си ден.

Правете редовни телефонни почивки

Много от нас имаме ужасния навик да проверяваме телефоните си по средата на разговори, докато сме на вечеря или когато сме на път да заспим. 

Здравословен навик е да правите редовни телефонни почивки

Да си осигурим определено време за проверка на телефона си е чудесен начин да се откажем от този лош навик и да се избавим от ненужното облъчване и пристрастяване към техниката.

Направете грижата за себе си приоритет

Може да бъде лесно да придобием лошия навик да се поставяме на последно място. 

Когато не се грижим за себе си, нашето здраве също не е приоритет, следователно с времето ставаме все по-изцедени, стресирани, мрачни и кисели към всички и това прави трудно да бъдем там за тези, които ни обичат. 

Здравословен навик е да направите грижата за себе си приоритет

Можем да създадем по-добрата версия на себе си, като започнем промяната от самите нас. Трябва да направим нещо специално за себе си. Нещо просто… като да вземем курс, който обичаме, да отидем на спа център или да вземем релаксираща вана… е прекрасен начин да покажем грижовност към себе си, която заслужаваме. 

Наградата е сияен, жизнен и по-щастлив “АЗ”! Какво повече бихме могли да искаме?

Създайте още сега своите здравословни навици 

Навикът - е рутинно поведение, повтарящо се регулярно!

Навиците управляват живота ни и оформят дните ни!

Създайте още сега своите здравословни навици

Грижете се както за физическото, така и за психологическото си здраве… и ще бъдете здрави, щастливи и пълноценни хора! :)

Сега, когато природните средства са широко разпространени, използването им се оценява от все по-голям брой хора, страдащи от стрес или тревожност, затова просто се насладите на малко време за почивка и се възползвайте от естествените методи за здраве и спокойствие!

Билкови Тинктури Бг ви препоръчва да се грижите за себе си чрез силата на природата с помощта на чисти билкови екстракти.

Разгледайте нашите билкови тинктури.

Екипът на bilkovitinkturi.bg Ви желае здраве и щастие през новата 2022 г. и не забравяйте, че здравето е най-важно!