Благоприятно за храносмилателната система
Джинджифил (Zingiber officinale) е многогодишно тревисто растение от семейство Джинджифилови (Zingiberaceae). Най-добре се развива в тропичните райони, обича светлината и топлината, както и богата и влажна почва при надморска височина до 1500 м. Използваеми части на растението са корените. Те са богати на джинджерол, шогаол, куркумин, кераминативи, витамини от В групите, С, минерали, аминокиселини. Благодарение на състава си коренът ускорява изпразването на стомаха, потиска апетита и засилва имунната система. Има противовъзпалително, антиоксидантно и антиалергийно свойство.
Джинджифилът намира своето приложение при:
- нарушено храносмилане
- забавен метаболизъм
- подуване на стомаха
- нисък имунитет
- остеоартрит